Drop Down Menu
Drop Down Menu

 

 
Pályázati tájékoztató

Termelékenység növelése és technológiai megújulás

Kedvezményezett:
KISANALITIKA Laboratóriumi Szolgáltató Kft.

Projekt címe:
KISANALITIKA Kft. termelékenységének növelése és technológiai megújulása

Támogatás összege:
27,5 millió forint

Támogatás intenzitása:
69 %

A projekt fizikai zárása:
2021.03.31.

Projekt azonosító száma:
GINOP-1.2.8-20-2020-01516

Projekt bemutatása

A KISANALITIKA Kft. fő tevékenysége kémiai analitikai vizsgálatok nyújtása vállalkozások és magánszemélyek részére. A vizsgálataink legnagyobb részét akkreditált mérések adják, a mintákat a Sajóbábonyi Vegyipari Park területén található laboratóriumunkban vizsgáljuk. Jelen pályázat keretében egy új szolgáltatás elindítása valósul meg, amely különböző mátrixok Összes szerves szén tartalmának és különböző fémtartalmak meghatározására és kutatás fejlesztés támogatására összpontosít. Jelenleg Magyarországon eddigi információink szerint csak néhány laboratórium végzi ezt a vizsgálatot ilyen eszközökkel, ezért ez az új szolgáltatás egy új területet nyit meg a hazai laboratóriumi szolgáltatások körében.

A most kezdődő beruházás keretében kettő nagy értékű eszköz kerül beszerzésre egy új TOC mérő készülék, mely alkalmas hulladékok Összes szerves szén (TOC) meghatározására, amely vizsgálat elengedhetetlen a lerakni kívánt hulladékok vizsgálata esetében, az alapjellemzés során, továbbá fontos tényező, az egyéb szennyezőanyagok kibocsájtásának ellenőrzése során egy felszín alatti víz, szennyvíz vizsgálatával. A másik eszköz egy ICP-OES (Induktív Csatolású Optikai Emissziós Spektrofotométer), a fémek meghatározására alkalmas készülék. Ezen készülék a teljes mátrix palettából, ivóvíz, felszíni-, felszín alatti víz, kazánvíz, szennyvíz, szennyvíziszap, talaj, hulladék mintákból tud alacsony és magasabb koncentrációban egyaránt fémtartalom meghatározást végezni. Fontos a nyomelemek, makró- és mikroelemek meghatározása mind a környezetvédelmi, mind a hulladékgazdálkodási és akár kutatás-fejlesztési szempontból is. Ez az eszköz a mai modern technológiával felszerelt gyors és gazdaságos készülék, amely mind amellett, hogy gyors mérésre képes, alacsony üzemeltetési költséggel rendelkezik, így hatékony ár/érték arányú szolgáltatást tudunk majd biztosítani.

A jelen fejlesztésnek köszönhetően nemcsak az árbevétel növekedés valósul meg, hanem tovább nő a munkahelymegtartó képességünk, szolgáltatásaink száma és minősége, ill. lehetőség nyílik új munkahelyek teremtésére az esetleges nagyobb mintaszám elérésével, amely kiemelt fontosságú a jelentős lemaradásokkal küzdő Észak-Magyarországi régióban. A többféle tevékenység (szolgáltatás, gyártás, vizsgálat, fejlesztés, forgalmazás) következtében a vállalkozásunk a gyorsan változó külső körülményekkel szemben is ellenállóbbá válik és biztos piaci pozícióra tud szert tenni. A fejlesztés és eszközbeszerzés által növeljük a szolgáltatásaink számát és minőségét, így a régióban még hatékonyabban tudjuk kiszolgálni a Vevőinket.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül valósul meg.

 

 

 

vissza a főoldalra